Overzicht


Plannaam
Vul hier een unieke naam voor het plan in.Het is verplicht dit veld in te vullen.

Referentie
Indien gewenst kan hier een eigen nummering/aanduiding ingevuld worden. Er mogen zowel cijfers als letters gebruikt worden.

Masterplan
Indien gewenst kan hier de naam van het masterplan waar het plan onderdeel van uitmaakt ingevuld worden.

Bestemmingsplan
Indien gewenst kan hier de naam van het bestemmingsplan waar het plan onderdeel van uitmaakt ingevuld worden.

Opdrachtgever
Selecteer hier het type opdrachtgever van het plan. Indien gewenst kan de naam van de opdrachtgever ingevuld worden. Dit kunnen er meerderen zijn.

Gemeente De woningen worden gebouwd in opdracht van de gemeente.
Woningbouwcorporatie De woningen worden gebouwd in opdracht van woningcorporaties, woningbouwverenigingen en andere toegelaten instellingen voor de sociale woningbouw.
Projectontwikkelaar De woningen worden gebouwd in opdracht van projectontwikkelaars, makelaars, aannemers die voor eigen risico bouwen, financiele instellingen zoals banken,
pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.
Particulieren De woningen worden gebouwd in opdracht van opdrachtgevers die (laten) bouwen voor eigen gebruik, zoals particuliere personen, bedrijven en stichtingen met uitzondering van die stichtingen die tot de toegelaten instellingen voor de sociale woningbouw behoren.
Meerdere De woningen worden gebouwd in opdracht van meerdere (typen) opdrachtgevers.


Aanduiding
Selecteer hier of het een plangebied of zoekgebied betreft. Als de ligging en plangrenzen bekend zijn, kies voor "plangebied". Als de ligging en plangrenzen nog niet bekend zijn of onderwerp van discussie zijn, kies voor "zoekgebied".

Plantype
Selecteer hier het type plan.

Uitleg Het betreft een buiten de bestaande kom gelegen woningbouwlocatie. Het plangebied is nu onbebouwd, bijvoorbeeld land- of akkerbouw.
Herstructurering Het plangebied is gelegen in een bestaand woongebied. Er wordt fors gesloopt voor nieuwe woningbouw. Veelal worden er minder woningen teruggebouwd dan gesloopt. Transformatie Het plangebied heeft nu een andere (stedelijke) functie dan wonen, zoals bijvoorbeeld bedrijventerrein, kantoren, voorzieningen of grootschalige glastuinbouw.
Verdichting Het betreft een binnen de bestaande kom gelegen woningbouwlocatie. Het plangebied is nu onbebouwd.
Onbekend Niet bekend wat het plantype is.

Woonmilieu (ABF)
Selecteer hier het beoogde woonmilieu (volgens de indeling van ABF research) van het plan.

Centrum stedelijk Het plan ligt in het centrum van de stad, in centraal gelegen wijken net buiten het stadscentrum of in de stad bij grote OV-knooppunten.
Buiten centrum Het plan ligt buiten het centrum van de stad in een wijk met een relatief hoge dichtheid.
Groen stedelijk Het plan ligt buiten het centrum van de stad in een (nog te ontwikkelen) wijk met een relatief lage dichtheid.
Dorps Het plan ligt in of bij een dorp.
Landelijk Het plan ligt in of bij een klein dorp of in het landelijk gebied.

Woonmilieu (Rosetta)
N.v.t. voor provincie Utrecht.

Invloedsgebied HOV
N.v.t. voor provincie Utrecht.

Ligging
N.v.t. voor provincie Utrecht.

Gebruik gegevens
Selecteer hier hoe de plangegevens gebruikt mogen worden.

Alleen gemeente: Alleen de gebruikers van de gemeente kunnen het plan inzien. Deze optie is bedoeld om intern het planaanbod te kunnen afstemmen en eventueel te laten accorderen. Gemeente, eigen regio, eigen provincie: De informatie over het bouwplan is niet voor iedereen toegankelijk. De eigen regio en eigen provincie mogen de informatie intern gebruiken voor analyse, onderzoek en monitoring. Geaggregeerde informatie per regio mag opgenomen worden in voortgangsrapportages en monitors.
Gemeenten,regio's provincies en rijk: De informatie is voor alle gebruikers met een inlog toegankelijk. De overige gemeenten,regio's en provincies mogen de informatie intern gebruiken voor analyse, onderzoek en monitoring. Geaggregeerde informatie per regio mag opgenomen worden in voortgangsrapportages en monitors.
Openbaar: De informatie over het bouwplan is voor iedereen toegankelijk. De provincie publiceert deze plannen op haar website en levert het door aan het NIROV ten behoeve van de Nieuwe kaart van Nederland.


Kaart


Intekenen nieuw plan

  1. Zoom eventueel in of uit naar het betreffende gebied.
  2. Klik op de knop of knop om een gebied of punt in te tekenen. De kaart krijgt nu een rode gloed.
  3. Klik met de linkermuisknop de hoekpunten van het vlak in of als u gekozen heeft voor het intekenen van een punt, klik op de kaart.
  4. Dubbel klik het laatste punt. De rode gloed verdwijnt. U kunt het tabblad nu verlaten.
  5. U kunt het intekenen ongedaan maken door op de knop te klikken. Er verschijnt vervolgens een melding met de vraag of u dit echt wilt.

Wijzigen bestaand plan

  1. Klik op de knop, de hoekpunten van het plan worden zichtbaar.
  2. Wijzig het plangebied:
    • Verschuif hoekpunten, door ze met de muis te verslepen.
    • Voeg hoekpunten toe door de licht zichtbare punt op de lijn te verslepen.
    • Verwijder punten door de muis boven het punt te plaatsen en op het toetsenbord de 'delete' toets in te drukken.
    • Verwijder de complete tekening door te klikken op de knop. Er moet wel een nieuwe geometrie worden ingetekend voordat het plan kan worden opgeslagen.
  3. Om terug te gaan naar het opgeslagen punt klikt u op de knop. Er verschijnt vervolgens een melding met de vraag of u dit echt wilt.


Status


Prognose start bouw:
Indien gewenst kan hier de datum (maand/jaar) geselecteerd worden waarop de bouw naar verwachting gaat starten.

Prognose oplevering:
Indien gewenst kan hier de datum (maand/jaar) geselecteerd worden waarop de eerste woningen naar verwachting opgeleverd gaan worden.

Status planologisch:
Selecteer hier de planologische fase waarin het plan (of onderliggende bestemmingsplan) zich bevindt.

1A Onherroepelijk
1B Onherroepelijk, nog uit tewerken
Idem als 1A echter hier is de capaciteit weergeven die onderdeel uitmaakt van nog uit te werken (deel)plannen welke onderdeel uitmaken van een onherroepelijk globaal (moeder) plan.

2. Vastgesteld
Vastgesteld maar nog niet onherroepelijk plan. Capaciteit in bestemmingsplannen die door de gemeenteraad zijn vastgesteld, maar er is nog sprake van een beroepsprocedure (beroep afdeling bestuursrechtspraak).

3. In voorbereiding
Capaciteit in bestemmingsplannen die nog niet door de gemeenteraad zijn vastgesteld, maar waarvoor wel een voorbereidingsbesluit is genomen.

4A Visie
Capaciteit in gebieden die nu nog niet voor woningbouw bestemd zijn, maar volgens de huidige, gemeentelijke inzichten, in de toekomst wellicht voor woningbouw in aanmerking komen. Het plan is opgenomen in een door het college van B&W of Gemeenteraad goedgekeurd document zoals een ruimtelijk structuurplan of woonvisie.

4B Optie
Capaciteit in gebieden die nu nog niet voor woningbouw bestemd zijn, maar volgens de huidige inzichten van gemeenten, regio’s of provincie, in de toekomst wellicht voor woningbouw in aanmerking komen. Het plan is echter niet opgenomen in een door het college van B&W of Gemeenteraad goedgekeurd document zoals een ruimtelijk structuurplan of woonvisie.

Status project:
Selecteer hier de projectfase waarin het plan zich bevindt.

Start
Het plan is als project benoemd.

Initiatief
In deze fase vindt plaats een vooronderzoek over de aard en omvang van de bouwopgave en een oriëntatie naar behoefte en mogelijkheden. Partijen zoeken in deze fase naar overeenstemming over het te behalen resultaat (initiatief), formuleren de uitgangspunten en stellen een plan van aanpak op. Deze fase wordt afgesloten met besluit over het initiatief en bij doorgang over de uitgangspunten en het plan van aanpak.

Definitie
Dit is de fase waarin op basis van het vooronderzoek en dergelijke de eisen waaraan het project moet voldoen gedetailleerd worden geformuleerd in een programma van eisen en wordt het werkplan aangescherpt. Deze fase wordt afgesloten met besluit over het programma van eisen.

Ontwerp
Dit is de fase waarin op basis van het programma van eisen het ontwerp wordt uitgewerkt; in eerste instantie tot een voorlopig en later tot een definitief ontwerp. Deze fase wordt afgesloten met besluit over definitief ontwerp.

Voorbereiding
Dit is de fase waarin het definitieve ontwerp bestedingsgereed gemaakt wordt: het bestek en de bestek-, constructie- en installatietekeningen worden uitgewerkt; de aanvraag bouwvergunning en de besteding geschiedt. Deze fase wordt afgesloten met besluit over de benodigde vergunningen en uitkomst van de besteding.

Bouwvoorbereiding
Dit is de fase waarin de voorbereidende bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd. Deze fase wordt afgesloten met de start bouw eerste woning.

Realisatie tot eerste woning
Dit is de fase waarin de feitelijke bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd. Deze fase wordt afgesloten met de oplevering van de eerste woning.

Realisatie tot laatste woning
Dit is de fase waarin de feitelijke bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd. Deze fase wordt afgesloten met de oplevering van de eerste woning.

Nazorg
Dit is de fase waarin het opgeleverde werk wordt ingericht en in gebruik genomen, de financiële afwikkeling plaats vindt en de nodige registraties.

Afgerond
Alle geplande woningen zijn opgeleverd, de financiële afwikkeling is afgerond en de benodigde registraties zijn afgewikkeld.

Uitvoering
Dit is de fase waarin de feitelijke bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd. Deze fase wordt afgesloten met de oplevering van het te leveren werk.

Vervallen
Het plan is vervallen. Bijvoorbeeld doordat het gebied een ander bestemming heeft gekregen.

Verwijderd
Het plan wordt verwijderd uit de database. Bijvoorbeeld omdat het samengevoegd wordt met een ander plan of opgesplitst wordt in deelplannen.

(Voortgang)
Algemeen:
Dit veld wordt automatisch gevuld en geeft een indicatie van de voortgang op basis van de voortgangsvelden: planologisch, start bouw, bouwrijp maken, bouwvergunningen en overig. Eventueel kan een toelichting toegevoegd worden.
Planologisch:
Indien gewenst kan hier aangeven worden of er knelpunten voorzien worden tijdens de benodigde planologische procedures.
Start bouw:
Indien gewenst kan hier aangeven worden of er knelpunten voorzien worden tijdens de bouw.
Bouwrijp maken:
Indien gewenst kan hier aangeven worden of er knelpunten voorzien worden tijdens het bouwrijp maken.
Bouwvergunningen:
Indien gewenst kan hier aangeven worden of er knelpunten voorzien worden met betrekking tot het verlenen van de benodigde (bouw)vergunningen.
Overig:
Indien gewenst kan hier aangeven worden of er andere knelpunten voorzien worden.

Aantallen


Aantallen per jaar:
Selecteer het jaar waarvoor de planning wordt ingevoerd. Er kan voor meerdere jaren een planning ingevoerd worden.

Eengezins
Elke woning die tevens een geheel pand vormt. Hieronder vallen vrijstaande woningen, aaneengebouwde woningen, zoals twee onder één kap gebouwde hele huizen, boerderijen met woningen en voorts alle rijenhuizen.

Meergezins
Elke woning die samen met andere woonruimten c.q. bedrijfsruimten een geheel pand vormt. Hieronder vallen flats, galerij-, portiek-, beneden- en bovenwoningen, appartementen en woningen boven bedrijfsruimten, voorzover deze zijn voorzien van een buiten de bedrijfsruimte gelegen toegangsdeur.

Huur
Huurwoningen zijn woningen welke door de eigenaren, tegen betaling, tijdelijk voor bewoning aan derden aangeboden worden. De (toekomstige) bewoners zijn geen eigenaar van de woning.

Woningen
Volgens de CBS-definitie is een woning een tot woning bestemd gebouw dat, vanuit bouwtechnisch oogpunt gezien, blijvend is bestemd voor permanente bewoning door één particulier huishouden. Het betreft zelfstandige woonruimte van minimaal 14m2 verblijfsruimte met een eigen toegangsdeur, toilet en keukeninrichting. Recreatiewoningen, wooneenheden en zgn. bijzondere woongebouwen vallen hier niet onder.

Minder dan 5 woningen!! -> indien mogelijk s.v.p. bundelen en met een punt op de kaart weergeven.

Huur

Huur - sociaal 1
tot € 575 per maand (sociale huur)

Huur - sociaal 2
€ 575 tot € 681 per maand (huurprijsgrens).

Huur - sociaal 3
n.v.t.

Huur - sociaal 4
n.v.t.

Huur - markt 1
€ 681 en hoger per maand.

Huur - markt 2
n.v.t.

Koop

Koop - sociaal
tot € 200.000 (goedkoop).

Hieronder wordt ook verstaan alle door toegelaten instellingen aangeboden tussenvormen tussen huren en kopen waarbij kopers/huurders verplicht zijn bij verkoop/opzegging hun woning weer aan te bieden aan deze toegelaten instelling. Hierdoor kunnen deze woningen beschikbaar blijven voor de doelgroep van beleid. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan maatschappelijk gebonden eigendom (MGE), waarbij het juridisch eigendom en/of het economisch eigendom verdeeld is over een particuliere eigenaar en een toegelaten instelling. Een andere vorm is Koopgarant. Daarbij kunnen kopers een woning van toegelaten instellingen kopen beneden de marktwaarde, waarbij geldt dat de eventuele winst of verlies na verkoop aan de toegelaten instelling door beide partijen wordt gedeeld.

Koop - markt 1
€ 200.000 tot € 260.000 (middelduur)

Koop - markt 2
€ 260.000 en hoger (duur)

Koop - markt 3
n.v.t.

Koop - markt 4
n.v.t.

(Sub)totalen:
Nieuwbouw
Hier wordt automatisch het aantal geplande woningen per jaar getoond. Sloop
Hier kunnen de geplande sloopaantallen per jaar toegevoegd worden. Gerealiseerd
Hier kan aangegeven worden of de geplande aantallen gerealiseerd zijn of niet.
"Nee": De geplande woningen zijn nog niet gerealiseerd/opgeleverd
"Ja" : De Woningen zijn gerealiseerd/opgeleverd

Opmerkingen


Opmerkingen:
Indien gewenst kunnen hier opmerkingen geplaatst worden over het plan/project (maximaal 512 tekens). Deze opmerkingen zijn zichtbaar voor iedereen die lees- of schrijfrechten heeft op het plan.

Opmerkingen zijn alleen zichtbaar voor andere gebruikers binnen een gemeente en zijn nooit zichtbaar voor andere gebruikers, ook al betreft het een openbaar plan.

Variabelen


Toelichting extra variabelen provincie

Aantal zorgplaatsen in komende jaren:

1.Intramuraal
a. voor ouderen
b. voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten
c. voor mensen met een psychische beperking
2.Extramuraal
a. voor ouderen
b. voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten
c. voor mensen met een psychische beperking
NB: voor zover dit bekend is!!

Eigenbouw/ particulier opdrachtgeverschap

Hieronder wordt verstaan het aantal gereed gemelde woningen dat is gebouwd in opdracht van andere particuliere opdrachtgevers. Het betreft opdrachtgevers, anders dan bouwers voor de markt, die (laten) bouwen voor eigen gebruik zoals particuliere personen, bedrijven en stichtingen – met uitzondering van toegelaten instellingen voor de sociale woningbouw.
N.B.: consumentgerichte projectontwikkeling valt niet onder de definitie van eigenbouw. Onder bouwers voor de markt wordt verstaan: projectontwikkelaars, makelaars, aannemers die voor eigen risico bouwen, financiële instellingen zoals banken, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen (institutionele beleggers).

Onzelfstandige wooneenheden

Bij onzelfstandige eenheden ontbreekt één van de hierboven bij woningen genoemde criteria, namelijk de beschikbaarheid van een toilet en keukeninrichting. Ter compensatie moet een gemeenschappelijke voorziening zijn getroffen. Te denken valt aan bijv. studentenhuisvesting.

Verbouw van niet woongebouwen tot woningen

Het betreft het aantal toegevoegde woonruimten ontstaan door functieverandering van bestaande gebouwen die voorheen geen woonfunctie hadden.

Woonwagenstandplaatsen

Volgens de Woningwet is een standplaats een kavel, bestemd voor het plaatsen van een woonwagen. Op de kavel zijn voorzieningen aanwezig die op het leidingnet van de openbare nutsbedrijven, andere instellingen of van gemeenten kunnen worden aangesloten. De standplaats dient aangelegd te zijn en door de gemeente of toegelaten instelling te worden verhuurd, dan wel een gebouwde en door de eigenaar bewoonde standplaats.